Ànima de Natura

Anima de Natura

El que us proposem a ANIMA DE NATURA (AdN) és viure a i amb la naturalesa en equilibri, és a dir, tornar a la naturalesa des de la pròpia ànima de la persona que som, amb humilitat per aprendre de cada un dels éssers que la constitueixen -la natura com a mentora i mestra-.

Connectem amb aquesta naturalesa quan la coneixem i la sentim, i és des d’aquest lloc intangible on podem créixer i des del qual us volem acompanyar a AdN, connectant amb la saviesa i estratègies d’adaptació al medi, etològiques o biològiques de diferents essers vius, vivint en coherència de dins a fora, i de fora a dins, tenint en compte la visió holística de la persona.

 

 “El ser humà existeix en la natura en qualsevol lloc on senti una afinitat significativa amb altres espècies”.

Definició de Naturalesa segons Richard Louv.

 

 “Tots tenim una necessitat instintiva de connectar amb la natura”.

Biòleg E.O. Wilson referint-se a la nostra biofília innata (amor a la vida).

Wilson també suggereix que en un ambient purament artificial la capacitat mental i la salut psicològica tendeixen a atrofiar-se.

La psique esdevé allò que contempla”.

Plotí, el gran filòsof del final de l’Antiguitat clàssica.

La nostra ment s’expandeix quan contempla l’horitzó des de dalt d’una muntanya o des de la costa. En canvi tendeix a contreure’s quan es troba en un espai tancat.

El nostre objectiu hauria de ser viure la vida radicalment bocabadats, veure el món sense donar res per fet. Tot es extraordinari; tot és increïble, ser espiritual és estar constantment meravellat”.

Rabí i teòleg Abraham Joshua Heschel.

 

 “On hi ha vida hi ha intel·ligència, i on hi ha intel·ligència hi ha vida. La vida i la intel·ligència són inseparables. La intel·ligència de l’organisme, però, està al servei de la seva autorealització”. Jordi Pigem, doctor contemporani de filosofia.

L’autorealització està al servei del sentit que li donem o li hem vingut a donar a l’existència, l’ànima. Però sovint no ens sentim així als nostres dies, ans al contrari, i popularment en diem “Anar a desconnectar de la natura”, o més ben dit, “Connectar a la natura, per desconnectar de la realitat del dia a dia”.

 

La nostra finalitat hauria de ser viure una vida plenament connectada amb què fem i amb qui som. Es a dir, viure una vida en la qual estiguem connectats, sentint-nos autorealitzats en el dia a dia, plens de sentit i consciència i que quan aquesta finalitzi puguem estar-ne plenament orgullosos de la vida carregada de sentit que hem viscut i segurament transcendit. Això és precisament el què us proposem assolir des d’AdN.

 

ENS ATREVIM A TROBAR EL NOSTRE PROPI ADN?