Ànima de Natura

EL RITME DE LA TERRA – BELTANE

Quan:
1 de maig de 2019 @ 10:00 – 13:00
2019-05-01T10:00:00+02:00
2019-05-01T13:00:00+02:00
Preu:
25€
Contacte:
Anima de Natura
652648799

Us presentem els vuit festivals ancestrals que ens connecten amb el cicle de la natura. .

Recuperem una tradició ancestral de vuit festivals marcats segons els calendaris lunars i solars.
.
Cada festival ens permet descobrir com canvia la mare terra al llarg de l’any i com els seus canvis es reflecteixen també en nosaltres.
.
Reconnectar amb el ritme de la terra ens aporta una nova consciència sobre nosaltres mateixos i enforteix el vincle amb la natura que som.
.
Connectar amb la saviesa de la mare natura i viure el cicle de les estacions. Acompanyar els
canvis de la terra amb rituals, celebrant la natura que viu en nosaltres. Els processos naturals són un cicle continu, per això es representa en una roda. L’evolució de naixement, vida, declinació i mort, com s’experimenta en la vida humana, es repeteix al llarg de les estacions de l’any.
.
Comencem amb BELTANE el proper 1 de maig…


Lloc: Masia d’Ànima de Natura (Clicar aquí per saber localització)

Conducció de l’activitat per part d’@animadeneu i @animadenatura.

Descripció:

La primavera està al moment àlgid, elsdies s’allarguen i el Sol escalfa més. Apareixen els primer signes de l’estiu. Les energies estan més actives que mai. La força de la vida està en el moment més potent i poderós.

Celebrem la fertilitat de l’abundància, la força inherent de la vida que es reprodueix. Es temps de connectar amb l’institnt més salvatge i aprofitar l’energia per expandir el nostre potencial.

  • Explicació de la llegenda de Beltane: Escoltar la llegenda de la Reina de Maig i el Rei del Bosc ens permetrà conèixer que es desperta en la natura en aquesta època.
  • Passeig Conscient per la Natura: Practicarem l’observació  de l’entorn natural, intentarem connectar amb els canvis que s’estan produint a la terra a través d’activitats de presència i contemplació de la natura.
  • Arbres i Plantes de Beltane: Aturarem a mig camí. Descobrirem les curiositats i usos dels arbres i les plantes lligats a aquest de festival de l’any: l’arç blanc, el romaní, el cucut (o flor de primavera)…
  • Creació d’un Talismà: Cadascú agafarem un element de la natura que ens atregui i li donarem forma (amb fang o lligat en un cordill, etc) fins a convertir-lo en el que esdevindrà el teu talismà. Asseguts en silenci a la natura buscarem un repte personal que vulguem assolir i on vulguem abocar  lenergia. Agafarem el talismà i li traspassarem el propòsit on volem que ens ajudi. El durem sempre a sobre per recordar-ho, fins assolir-lo.
  • Creació de l’Altar de Beltane: Als peus d’un arbre que escollim hi muntarem l’altar. Col•locarem els elements que simbolitzen Beltane, començant pels quatre elements (foc, aigua, aire, terra) en aquesta època de la roda de l’any. Crearem com a punt central un maypole amb cintes de colors, que simbolitza l’equilibri d’energia femenina i masculina. Ho acompanyarem en cercle, compartint les sensacions que ens desperta Beltane.
  • El ritual de tancament: un bon foc
    Bel-tene, vol dir bon foc o foc brillant en antigues llengües cèltiques. Fer un cercle al voltant del foc per purificar allò que deixem enrere i encendre l’energia d’allò que volem emprendre. La tradició diu: un salt sobre el foc per tancar coses i un salt sobre el foc per obrir-ne de noves.

Tancarem el festival de Beltane amb un dinar compartit entre tots els qui vulgueu quedar-vos. Només heu de dur un plat per compartir o escollir el menú de la masia (Preu de 15€).

Per si us inspireu en el menjars típics de Beltane hi ha: maduixes, amanides verdes, cireres, llimonada, pa de llavors, pastissos amb mel.

Preu per festa encestral: 25€ (1a sessió) . Preu Tot el cicle: 165€ (8 sessions).

S’abona la quantitat en metàl.lic en el moment de l’arribada de l’activitat.

Per inscriure’s cal omplir el següent formulari. 

Per qualsevol dubte ens pots escriure a animadenatura@animadenatura.cat o trucar-nos al 652648799.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *