Anima de Naturalesa aprèn de la Natura a partir del coneixement i saviesa que aquesta ens aporta.

Aquest propòsit es basa en una nova disciplina, la biomimètica o biomímesi (“imitació de la vida”, de grec bios, “vida”, i mimesi, “imitació”), disciplina que neix a finals del segle XX.

La Biomimètica és l’estudi de la intel·ligència i creativitat de la natura per a dissenyar materials, processos i estructures més eficients i més plens de vida. És a dir, aprendre de la natura, en comptes de voler dominar-com s’apuntava en l’anterior paradigma, i actuar des del nou que ja som. Janine Benyus publica Biomimicry, on recopila multitud d’exemples de l’enginy de la natura. Benyus contempla la natura com a model (la fulla d’un arbre com a model per a l’energia solar), mesura (com més ens acostem als dissenys de la natura, més probable és que siguin funcionals, ecològics i duradors) i mentora (la naturalesa no com a objecte a explorar sinó com a mestra). És en aquesta última opció amb la qual es basa Anima de Natura – el nostre ADN – i concretament el nostre compendi psiconaturalista on es recull el conjunt de paral·lelismes entre els VALORS o SIGNIFICATS de la VIDA i els ÉSSERS VIUS. A partir d’aquest I & D del projecte es creen diferents recursos propis per arribar a l’interior de la persona. Els vols conèixer?

COMPENDI PSICONATURALISTA

Estem treballant per oferir-vos una mostra de recursos propis basats en la natura com a mentora i mestra que oferim en les nostres experiències i formacions als exploradors a través de:


Contes infantils i per adults


Visualitzacions naturalístiques


Cites

 

Poesia Natural