FORMACIONS NATURA MENTORA

Formacions on aprenem de la Natura com a mestra, com a mentora, com a mare, a través de diferents disciplines, arts i metodologies, així com fan altres cultures del món, tribus encestrals en l’actualitat en altres parts del món i han fet milers de generacions anteriorment .

Qui perd els seus orígens perd la seva identitat!

HAIKÚS, CAPTURANT L’ESSENCIAL

La escriptura de haikus troba en la contemplació de la natura un camí interior que permet el coneixement i l’expressió d’un mateix / a.

 • Descripció: L’haikú és un poema breu d’origen japonès fet amb paraules senzilles i sense rima. Busca connectar amb el moment per trobar la intensitat de cada detall, transformar la mirada exterior i interior, deixar de pensar, i simplement sentir i meravellar-se. Descriu un instant i expressa les emocions que ens genera la natura quan la contemplem. Ens permet endinsar-nos en nosaltres per alliberar i curar l’ànima, sempre amb la natura com a mirall. La proposta pretén apropar l’art del haikú com una forma d’introspecció i d’alliberament, sempre amb la naturalesa de fons per caminar, contemplar, expressar en paraules el que sorgeix de nosaltres mateixos, de dins a fora. Aprendrem a fer ús de l’escriptura de haikus com a part del viure conscient, partint de la contemplació i el reflex d’un mateix en la natura.
 • Programa:
  • 9.30h – 10h. Rebuda i presentacions: Ens trobarem davant de la masia, per conèixer-nos i saber què ens ha portat a venir. Mentre compartim una infusió, et explicarem la nostra intenció amb aquesta formació que pretén apropar-se als haikus com una eina de connexió, expressió i alliberament.
  • 10h – 10.30h. Haikús en els arbres: Per començar el dia, et convidarem a passejar lliurement i en silenci pel prat on podrà anar-se’n detenint a llegir els haikus que trobareu penjats a les branques i els troncs de diversos arbres. Un passeig introductori per aquest gènere de poesia breu inspirat sempre en la natura.
  • 10:30-11:30. Escriptura i Natura: Treballarem: L’escriptura com a eina d’expressió i alliberament, la natura com a lloc de connexió i sanació, l’escriptura inspirada en la naturalesa o “nature writing”, Haikús (connexió interior-exterior, ànima-natura)
  • 11.30h. – 13h. Teoria sobre els Haikús: Origen i Història, temes, composició, exemples i Creació.
  • 13h – 15h. Dinar: Dinarem junts. Durant el temps de cafès / infusions i relax tindrà a la seva disposició alguns llibres de haikus per si voleu fer un cop d’ull.
  • 15h. – 15.30h. Creació d’una llibreta: Crearem, cada un, manualment la seva pròpia llibreta, feta a partir de paper i cartró reciclat i amb un cordill per subjectar-la i tancar-la. Quan fem les coses nosaltres mateixos i de manera artesanal adquireixen més valor, així tindrem un lloc especial on escriure els nostres propis haikus.
  • 15.30h. – 16h. Meditació: la contemplació i el silenci: Abans de començar amb l’escriptura, farem un breu exercici de meditació per centrar-nos en el moment present i un altre per a connectar amb nosaltres mateixos i amb la natura. Ens submergirem en l’art de la contemplació i aprendrem a escoltar tot el que ens pot portar el silenci.
  • 16h. – 17h. Passeig per la naturalesa i creació de haikus: Us deixarem vagar lliurement per la natura. Tindrà l’abast camps, camins, boscos … per perdre i trobar-vos. Al llarg d’aquest passeig per la natura, haurà de trobar la màgia en la teva cara per capturar-ho en forma de haikus. Qualsevol detall de la natura li proposarà una emoció quedarà plasmat en la llibreta en forma de poesia, retratant aquest moment de natura i al mateix temps una sensació que t’ha despertat.
  • 17h-17: 40h. Retrobament i posada en comú: En acabar el passeig, ens retrobarem en un cercle al prat i compartirem les sensacions que t’hagin remogut en aquest primer contacte amb l’escriptura de haikus en la naturalesa. Serà també un moment per compartir, els que us vingui de gust, la lectura en veu alta d’alguns haikus que haureu creat.
  • 17:40. – 18h. Tancament i comiat: Tornarem a l’essència dels haikus, la seva vessant de connexió amb les emocions i amb la natura. A través dels haikus explicarem cadascú el que que ens transmeten i quina imatge de la natura ens fan imaginar. Tenint en compte que cada un farà la seva pròpia lectura i totes seran encertades, ja que en la naturalesa i en la poesia sempre veurem reflectida la nostra ànima.

CURS TÈCNIC DE GAP

GuIa Acompanyant Psiconaturalista –

 • Descripció:  En l’actualitat estem preparant una formació com a Guia Acompanyant Psiconaturalista (GAP) en dos formats: Presencial i en línia. Si estàs interessat en més informació sobre aquesta formació contacta amb nosaltres i et farem arribar la informació personalment.
 • Dia: A concretar
 • Hora: Todo el dia
 • Inscripció: Si estàs interessat / a escriu-nos indicant el teu nom, cognoms, correu i telèfon al correu  animadenatura@animadenatura.cat .

Un cop feta la inscripció, uns dies abans de l’esdeveniment t’enviarem per correu electrònic amb tot el que necessites per arribar i dur a terme l’activitat.

S’inclou el dinar i el material especialitzat, en cas que sigui necessari.