Entorn

Espai sostenible gràcies a projectes d’autoconsum i aprenentatge que mantenen durant tot l’any i de forma permanent.

Mirador de les Guilleries

Petit espai al cim d’un turó davant de la masia, on es pot contemplar la comarca de la Selva. Amb vistes espectaculars de Les Guilleries on tothom queda meravellat, entre les Agudes, el cel i el mar. Des del mateix mirador es poden veure els cims de les muntanyes més populars del Montseny: Les Agudes, Turó de l’home i Matagalls. Disposa d’un parell de bancs on el temps s’atura per per uns moments davant d’aquest paradís de natura.

Espai dels gronxadors

Espai envoltat de prats, amb freixes, algun avet, i castanyers, on pengen 8 gronxadors. El repte i diversió és trobar-los així com gronxar-s’hi trobant el nen/a interior que tots portem dins.

Acceptes el repte?

Prados verdes

Extensió gran de prats naturals i verds envoltats de diferents i grans arbres que donen ombra com castanyers, avets, freixes, i plataners. Hi ha moltes plantes, entre elles moltes de medicinals, que donen vida i color a la primavera com dent de lleó, cua de cavall, farigola silvestre, gessamí, hipèric, espígol, romaní, malva, milfulles, plantatge de diferents tipus, roser, o saüc entre d’altres que creixen al seu ritme i lliurement. Així com bolets, comestibles i tòxiques, que creixen de forma natural a la tardor.

Disposa d’una taula de ping-pong per jugar sota l’ombra per a joves i adults! A la Masia disposem de pales i pilotes, demana-les a l’organització!

Ruta del senglar

Ruta del senglar, aquest nom s’ha de la gran proliferació de senglars per la zona, i la necessitat per part de les persones residents a la masia de marcar territori de tant en tant a través del nostre passejos de dia i sobretot de nit. Passejades que van començar amb una finalitat funcional i actualment són un pràctica espiritual diària per a l’ànima. Utilitzem aquesta ruta i espais que alberga per a moltes de les experiències d’Ànima de natura, ja que la ruta porta diferents racons amb molt d’encant, màgia, i misteri, on es poden viure intensament els valors i significats espirituals de la natura.

Ruta de 25-30 minuts circular on els nostres exploradors poden gaudir de diferents espais de naturalesa al costat de la masia: Bosc d’alzines i castanyers, prats llaurats, horts, així com veure arbres poc típics de la mediterrània, fruit del caràcter atlàntic de la zona del Montseny i de les plantacions que van tenir lloc a la meitat del s.XX com cedres o sequoia.

Árboles apadrinados

A Ànima de Natura connectem amb la Naturalesa, i concretament, amb els arbres: éssers poderosos amb energia i vida pròpia. De la mateixa manera que no connectem amb totes les persones igual, tampoc ho fem amb els arbres. Connectem amb aquells afins, propers o que en determinat moment de la vida tenen alguna cosa a ensenyar-nos per al nostre aprenentatge vital. Si un explorador connecta amb un d’ells, i estableix una conversa amb un d’ells, i es presenten, l’explorador posteriorment ens pot dir el seu nom, i des d’aquest moment l’anomenarem pel seu nom de pila. Des d’aquest moment l’explorador sap que té un amic a les Guilleries, i curiosament el primer que fan els exploradors quan tornen és anar a veure el seu amic, i tenir boniques converses.

Aquesta iniciativa va començar a la primavera de 2018 i en l’actualitat ja tenim molts arbres apadrinats: El Gegant, el Musa, el Racó de Deixar de pensar, el Lunaris, la Carícia, el Fantasma, l’Àvia saba, L’eruga, l ‘Humma, el Germà, el Cor de la Terra, el Cor de Bosc, el N’hi va haver prou de Pau, …, … Estem treballant per crear una xarxa i ruta entre padrins i apadrinats per poder mostrar els futurs exploradors del projecte.